Fysiotherapiepraktijk  
Tel. 0186 692 053  -  06 19 56 84 79           

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie; De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van motoriek van kinderen van nul tot achttien jaar. Een kind komt bij de kinderfysiotherapeut terecht na verwijzing van een arts, op advies van school, het consultatiebureau of omdat de ouders ongerust zijn over de motorische ontwikkeling van hun kind. 


De kinderen die veel gezien worden in de praktijk of aan huis zijn:

  • Baby’s van 0 tot 2 jaar met o.a. een voorkeurshouding (met of zonder een asymmetrie van het hoofdje), een vertraagde motorische ontwikkeling, overstrekken of erg slap zijn, een orthopedische of neurologische afwijking en huilbaby’s. De zuigelingen worden indien mogelijk door de kinderfysiotherapeut aan huis behandeld.
  • Peuters en kleuters met o.a. bewegingsangst, veel vallen, afwijkende voetstand of looppatroon, pijnklachten, orthopedische of neurologische afwijkingen of moeite met specifieke vaardigheden   zoals knutselen, tekenen en balvaardigheden.
  • Schoolkinderen (6-12 jaar) met o.a. schrijfproblemen, niet mee kunnen komen met gym of sport en orthopedische of neurologische problemen.
  • Jongeren (12-18 jaar) met o.a. groeipijnen, houdingsproblemen, sportblessures en orthopedische of neurologische afwijkingen.
  • Met een intakegesprek komt de kinderfysiotherapeut tot een diagnose. Door observatie en motorisch onderzoek krijgt de kinderfysiotherapeut een goed beeld van het motorische niveau van het kind en de hulpvraag van de ouders. Dkinderfysiotherapeut bespreekt de bevindingen en stelt samen met het kind (afhankelijk van de leeftijd) en ouders een behandelplan op, soms is alleen advies al voldoende.

De behandeling is gericht op stimuleren van de motorische ontwikkeling en wordt kindvriendelijk aangeboden, vaak in spelvorm. Hiermee wordt geprobeerd om de voorwaarden te scheppen voor een optimale ontwikkeling van het kind.

Door deze kindvriendelijke behandeling worden goede resultaten bereikt. De kinderfysiotherapeut werkt hierbij samen met haar collega’s binnen het team. Door de ligging van het FysioCenter Nieuw-Beijerland nabij scholen, kinderdagverblijf en consultatiebureau is de omgeving vertrouwd voor kind en ouder. 

 Bron: http://nvfk.fysionet.nl/voor-ouders-en-patienten.html

Opbellen
E-mail